Acompanyats o sols,
que bons són els bunyols!
Si són ben ensucrats
te'ls menges a grapats.
I si no ho són també,
que sempre vénen bé.
Sucats en llet fan clar
qualsevol esmorzar.
Miquel Martí i Pol. "Bunyols". Bon profit!. Barcanova 1999.
Il·lustració de Laura Michell
2 comentarios:
RECEPTA DELS BUNYOLS DE CARABASSA
Ingredients per a 8 persones
Un Kilo de carabassa
50 grams de rent
50 grams canyella en pols
2 llimes ratllades
2 rovells d'ou
1/4 de farina
Sal al punt
50 grams de sucre
Elaboració
Es trosseja la carabassa i es tira dins d'una olla amb 200 grams d'aigua. S'hi posa la sal al punt i el sucre. Es cou durant uns 20 minuts i es treu la pasta a punt de puré espès.
A continuació i treta l'olla del foc, es posa la canyella, la llima ratllada, els dos rovells d'ou (sense clara) i la farina. Es mescla tot i s'aconsegueix una pasta, que no s'ha de pegar a les mans, ja que les hem de tindre banyades d'aigua. Tot seguit en una paella d'oli ben calent i a cullerades com a mida de bunyols hi posarem la pasta. Es consideren cuits els bunyols, en més o menys uns dos minuts, que els treure'm de la paella i els posarem dins d'una escorredora, per llevar tot l'oli. Després d'escorreguts i freds, hem de fer un bon ensucrat a banda i banda dels bunyols.
Que bueno que hayas dejado la receta para hacerlos, mañana mismo pruebo a ver si me salen.
Están bueníiiiiiiiiiiisimos
Publicar un comentario