Un lugar donde aprender, imaginar, crear y también divertirse.

Aquí encontrarás cuentos, poesías, adivinanzas, noticias ...

y muchas cosas más que el mundo del libro nos puede dar.


sábado, 26 de noviembre de 2011

MONSTRES A LES AULES


Aquesta setmana hem estat envoltats de trenta monstres diferents cada vegada que creuàvem la porta d'una aula de 1r ESO: alguns amb cabells curts, llargs o recollits, altres amb ulls blaus, marrons o verds i la majoria rugien, cridaven o bramaven. Però no penseu malament; els monstres sols eren personatges literaris creats pels alumnes i que tot seguit us descriuran a mode de comentari.

No us perdeu la lectura del llibre il·lustrat Allà on viuen els monstres de Maurice Sendak, un dels contes infantils més premiats, que uneix el món dels xiquets amb el món del monstres!

41 comentarios:

Anónimo dijo...

EL MEU MONSTRE, MACEDONIO

Té el cap redo i gran com un meló d'alger, en la part de dalt només té quatre pèls més punxeguts que una pua d'un eriçó, les seues orelles són grans redones grosses igual que el seu nas, els seus llavis estaven clevillats i arrugats com els rovells dels dits quan estan molta estona en l'aigua.Era xicotet, el seu cos és esquelètic com si no haguera menjat en un mes, a més no tènia melic, les seues mans eren arrugades i xicotetes com les d'un beu, tènia unes ungles llargues i brutes, els seus peus eren grans i només tènia quatre dits en cada peu, no tènia menuts. Bèstia amb un tapall i portava unes xancletes marrons subjectes al seu peu per unes cintes.

Anónimo dijo...

Caró:
Caró es un monstruo tan monstruo que no se le pot denominar monstruo.
Caró té uns simples pels rossos* y arrissats al cap. Té una cella peluda que li tapa la part superior del ull. Té un nas d´espanto, puntiagut y llarg (com Doofersmith de la serie Phineas y Ferb.) Su boca també es d'espant. Té uns forts braços, unes cames molt musculoses y uns peus de "plorar," perque estàn arrugats y les ungles* amb forats. La seua mida es de 2,34 centímetres.
Ell vist amb una boina al cap, una camiseta de tibant*, uns pantalons llargs amb milers de forats y unes sabates molt estropeades.

Jorge García Nº9 1ºC

Vocabulari:
Rossos - Rizados
Ungles - Uñas
Tibant - Tirantes (camiseta)

Anónimo dijo...

El Grinch es un mounstre de color verda, amb el nas xicotet i els ulls verdes.Te una mirada que dóna molta de por, però al mateix temps te fa riure . Quan es riu fica la cara molt cap a dins i saca una sonrisa molt violenta, i te la cara arrugada.Porta una cresta molt llarga de color verda, es pelut iels seus dits del peus i de les mans son llarges i, a de més te els peus llargs. Te el cos ple de cabells verdes,gros i lleig.El Grinch no va vestit, la seua roba son els seus cabells.

Anónimo dijo...

El meu monstre es horripilant,elte el nas com una patata,els ulls rojos i la boca molt gran, el seu cabell es de color verd com l´herba. La seua pell és de color grisent debut a una malaltia greu, el coll quasi no se li veia per la papella que tenia, també portaba molte arruges a la cara y també moltes arruges; els seus braços eren grossos com el tronc d´un arbre major.El seu cos no podia estar pitjor:Els pectorals le caien per la panxa i a la vegada la panza le caia sobre la cintura. Les seues cames eren llargues com un metro i els seus peus també pero tenien una cosa diferen al reste, les ungles, eren horripilants,llarguesi grogues, eren tan llargues que anava descalç perque no hi habia sabates de la seua talla; anava vestit amb un gorro molt brut, una camisa destrossada per la pluja, uns pantalons curts blancs (que s´an anat fent negres) uns calçetins llargs i unes sabates destrossades per tots els llocs.
AUTOR:MIKEL CASINOS 1ºC Nº3

Anónimo dijo...

Mike Wazowski:
És un monstre redondo, té un sol ull enorme,és de color verd amb alguna taca, les seues extremitats són molt fines té cuatre dits en les mans i tres en els peus. No porta ropa.

JAVIER NARANJO 1esoC

Anónimo dijo...

El meu monstre es d´una película.
Te una altura mitjana, els ulls a les mans, encara que te venes, no es una mómia. Te dues pichos al cap, a més porta un ganivet a les mans. Els seus ulls son de color roig, i per últim, camina molt lent.

Por: Álvaro Pérez 1ºC Nº24

Anónimo dijo...

M'ha agradat el conte, però el que més m'ha agradat han sigut els dibuixos , són preciosos. El país dels mostruos és bonic, però a mi igual que al protagonista, em quede amb el món real.
El meu monstre tindria el cap gros i peluda, els ulls brillants, el nas roig i gran, la seua boca monstruosa i amb dents esmolades. No té roba perquè el seu cos esta cobert de pèls grisos, en les seues mans i peus té unes ungles esmolades que servixen per a rascar-se l'esquena i la panxa.
Celia Molina Cano.1ºC

Anónimo dijo...

El Yeti o abominable home de les neus o segons els lames del Himàlaia com també el coneixen com Migou és un críptido, interpretat com un simi gegant emparentat amb el Peu Gran nord-americà. Davant l'absència total de proves, només es compta amb relats que ho descriuen com un simi gegant bípede que es creu està localitzat en les zones boscoses de la serralada de l'Himàlaia

AUTOR:Raul Perez 1-c N-23

Anónimo dijo...

EL MOSTRE DELS TRES ULLS.
Era un home gran amb gepa, tenia unes grans orelles i tres ulls era molt fort, tenia els dents enormes i la boca molt xicoteta y per eixe motiu també tenia molts problemes de pronunciació, era baixet i amb poc pel, era molt lleig, y molt agresiu i quan es possaba nervios se le ficaba la cara mes roja que una tomaca i tiraba llamarades de foc per la seua xicoteta boca i le eixia fum per les grans orelles que tenia, va vestit amb uns antics draps i estaba molt brut, amb unes sabates i una de elles la portaba sempre trencada.
Paula Sánchez 1ºC

Anónimo dijo...

Un monstre pacífic i mortal:
El meu monstre: Té quatre orelles situades al cap,té una boca que li falten la majoria de dents i les que té estan negres,i també té un nas normal. Les seues galtes tenes molts grans i les seues pupil·les son especials perquè una meitat son d'un color i l'altra d'altre color; en aquest cas el meu monstre té les pupil·les de color roig i taronja. El meu monstre té un cos normal ,és a dir, té un cap, i quatre extremitats. La seua panxa és prima pero el seu cul es molt gros. I el seu caracter es anormal,és a dir, es pacífica per el día pero quan arriba la nit es una màquina per a matar, no es capaç d'aprendres dos noms de persones pero si tots els noms del "hipies" i també dels tipues de pistoles. No pot llegir un llibre normal pero si es capaç de llegir cartells protestant i demanant la pau pero a la vegada també pot llegir cartes amenaçadores i més de eixe tipus. la seua vestimenta habitual es un traje negre amb un dibuix de colom i davall d'aquest una cadavera.
Sara Martínez 1esoC nº14

Anónimo dijo...

El meu monstre sería...
El meu monstre sería blau, groc i verd com les fulles d'un ametler, tindría uns ulls que semblarien globus blancs, i quan et mirara et intimidaria, pèro el meu monstre es bò i amistós, lo que li fa un bon monstre, el meu monstre vindría totes les vesprades a la meua casa, i els dos pasaríem un temps increíble i maravellós junts, encara que el meu monstre també té mes amicas en el món dels monstres, de segur que ningún monstre sería tan bò com ell.
Encara que els monstres no existeixen, tots tenim a un monstre dins de nosaltres volguent eixir i fernos companyia.
María Balaguer nº4 1ºESO D

Anónimo dijo...

El meu mostre te dos ulla molt grans que pareixen plats amb dos puntets negres en cada un, anava vestit amb una falda de cuiro mig trencada i brut tan sol tenia un pel al cap que preixia una bola de billar a soles le agradaba minjar ceba i quan s'enfadava o es possava nervios obria la boca i tiraba el seu alé i feia que tots els animals es anaren corregent i que les persones es desmallaren i tambe expulsava una especie de fum pels ulls i per les seues forats del nas i quan tiraba el fum per els ulls le feia plorar
Beatriz Valls Andrés 1ºC

Anónimo dijo...

El meu monstre té els cabells negres i curts, el front el té molt achatat i no té orelles. Els seus ulls son foscos com la nit, la sua boca es gran com la de una balena. Té el cos corpulent i en les mans té pinces com les d´un cranc. Les seues cames son grans i fortes. Sempre dú una gorra rotga i unes ulleres de sol. També porta uns guants verds que li arriben fins els muscles. No porta camisa i en les cames du uns pantalons negres que assoles li arribe fins els genolls. En els peus porta unes sabates taronjes que li permiteixen volar.

Miguel Granell, 1ºD

Anónimo dijo...

El nom del meu monstre és Cuqui , i el seu nom no té res que vore amb el seu aspecte.
El seu cap és molt gran i gros amb tres pèls ,unes orelles molt xicotetes.Nomes té un ull, un nas i dos boques.Té uns braços molt xicotets amb relació amb el seu cap, amb tres dits a cada mà.
Les seues cames són molt peludes i curtetes.Els seus peus són gegants amb les ungles groges, li fan pudor.
Va vestit amb una samareta blava i uns pantalons llargs de color marró.

Anónimo dijo...

El meu monstre es diu Pocotepoloco:
És un monstre que te dues caps, un horrible i llest, i l´altre bonic i tonto. És gegantesc,te unes extremitats formides, però està tan prim que dóna por veure-lo. Va vestit amb un barret puntiagut en cada cap, una camisa de Jack and Jons que es va trobar al carrer, que estava trencada i descolorida, uns pantalons curts i desgarrats i va sense sabates, ensenyant uns dits negres, llargs i peluts i uns peus curts i deformats.
A la seua mirada es veu maldat i picardia.
Si et mira et pot congelar, i si et parla et pot hipnotizar.

Jorge Alfaro 1ºESO A

Anónimo dijo...

El meu monstre és una bruixa com una altra qualsevol d'aquestes que surten a les pel • lícules. El seu nas és molt llarga i en la punta té una Berruga amb pèls que donen molt repulsió, és plena d'arrugues i el seu pèl està fet una bola amb brutícia, perquè mai l'hi renta ni s'ho pentina. La seva vestimenta és un vestit negre molt llarg amb unes botes altes també negres i brutes, porta un barret, una escombra i l'acompanya un gat negre que qui el mira a la bruixa de reüll li dóna un cop maledicció que qui ho fa, tindrà mala sort tota la seva vida. La seva veu és molt estrident i el seu caràcter és aspre com un codony. Li agrada espantar als nens perquè diu que no els suporta que siguin feliços jugant.
MARA HENARES 1ºesoD Nº18

Anónimo dijo...

JAIME EL MONSTRE MES MONSTRUOS:
Jaime es un monstre lleig, encara que es molt agradable.
Te la pell de color marro, el moño brut,apegalos,llarg i de color verd. Els seus ulls son grans i de color groc.
Esta groset com una malaeneta i les seues potes son curtes pero fortes.
Els seus braços son larrgs i primets, no con la seua panxa.
La seua vestimenta es un sac marro, brut i ple de forats.

Amparo Bonora nº8 1ºD

Anónimo dijo...

El meu monstre el vaig veure en una pel·lícula, super 8.
Es negre, amb moltes ulls. Crec que té més de dos braços i són llargs.
Va sempre encorbat i es molt, molt alt.
A soles menja persones i algú que altre animal.
Carmen Galbis 1º E.S.O D

Anónimo dijo...

Un monstre molt estrany:
(mostre imaginari)
Te uns peus tan grans com les sabates de pallasos,les seues cames son tan llargues com una muntanya rusa, el seu tronc es verd en ell habiten tres mosquits que no paren de fastidiarle. La seua cara es molt estranya perque te mes de 3.000 ulls cinc orelles i no te boca, el seu cabell es de tres colors verd, roig i taronja. Va vestit amb una camiseta per a cada dia, el dilluns es de color verda, el dimarts de color groga, el dimecres es roja, la del dijous marrò, la del divendres taronja, la del dissabte blava i la del diumenge lila. Els pantalons sempre son amb redolins negres, els seus braços tenen vinticuatre pulseres, que indiquen cada hora del dia y la nit.

María Martínez 1ºC

Anónimo dijo...

El meu monstre esta compost de una baba espesa i molt gelatinosa , amb dents tan afilats com agulles ,ulls malignes, tambe te cuatre braços i un peu .no porta rova pero te una capa que li protegeix del fred i del perill

Anónimo dijo...

El meu monstre es diu Pardalot.

El meu monstre,és molt menut,es com un colomet en tres pates.Té plomes com un estruç,boniques i suaus.El seu bec, és com el de un anec i té una careta llastimosa.La seua vestimenta és un poc especial,porta una corbata al coll a llunars rogencs i unes botes a les pates,cada una de un color.Al cap porta un barret negre en un llaç roig.Este monstre no dóna por,sino, fa gracia.

Ana Valls 1º ESO D

Anónimo dijo...

El meu monstre és tan alt com una casa. El seu cabell, verd, li arriba fins als peus. Amb vint ulls blaus i deu braços molt curtets, pot observar a tots els costats alhora i agafar totes les coses que vol. Fa molta por perquè té una gran boca negra amb unes dents esgarrades per a menjar-se les persones amb una rapidesa impressionant. Sempre va nu ja que el seu cos és molt pelut. Porta una gorra de quadres blancs i negres que, encara que està molt vella, se l’estima molt. Si te’l trobes de cara serà millor que escapes a córrer.
Xavi Honrubia, 1rD núm. 20

Anónimo dijo...

El meu monstre es diu :

El meu montre te un sol ull com els ciclopes,te quatre brços,una banya al front,una cua i dues cames com tots els demes.
Va vestit amb una gorra roja,una camisa desgarra,uns pantalons vaquers i unes sabetes espontives.
te molta mala llet y si et pilla enfadat no saps el que et pot fer

IVÁN ALFONSO 1ºD

Anónimo dijo...

Che:
Che es un monstre al que no vol ningú, es molt alt, te el pel per les sabates, la seua cara esta tota arreplegada de berruges y arruges.
Te 3 peus i 3 mans, asi que el te 30 dits. La seua roba pareix sacada de la basura, esta tota rota i mal olent, ningu es vull acercar a ell amb esa roba. Tambe es molt mal deportista y es tropiesa moltes vegades, che, completament es un monstre molt horripilant.

Álvaro Castañeda Nº10 1º ESO D

Anónimo dijo...

El meu monstre s'anomena Ipivanpa.
Ipivanpa és gegant i molt
lleig.
Té uns cabells multicolors que l'arriben fins al maluc.
Té dos ulls grans com plats que, cadascú està a un extrem de la cara.
A la seua cara hi ha una boca molt xicoteta amb uns dents que pareixen que se'ls ha posat un xiquet per tot arreu i amb un nas que pareix Pinotxo dient mentides.
Té pèl per tot el cos i no necessita roba perque li cobreix el seu abundant robissol.
Però per molt lleig que siga, té un bon cor.

Miguel Boix 1ºESO d Nº7

Miguel Marrón 1ºESO C. dijo...

John el pirata te la barbaen vez de amb pes amb potes de polp,amb una bercha que li recorría tota la cara, li faltava una cama i una mà( com a tots els pirates).Vestía amb un barret negre, un jupetí, una cazadorai una camisa negrot, també portava uns pantalons roïts pels ratolins. Tení molt mal geni i li manava a la suea tripulació.

Anónimo dijo...

És un monstre de color verd i és molt prim. Té tres orelles de color blau, tres nassos també de color blau i quatre cames gelatinoses, les seues "mans" són de color blau i té cinc ulls molt grans.
Controla la guitarra com ningú i, amb la seua melodia, pot fer que pergues el sentit durant uns dies.

MARÍA FUSET 1ºD

Anónimo dijo...

el meu monstre ,és l'esser més espeluznant del mon .és un esser alt i molt prim ,tant que pareix que els ossos se li van a eixir del cos .A la cara té mes de vini -huit ulls i ningún igual que l'anterior ,amés d'un nas llarg picut com el bec d'un au i un monyo grasos i desfet .poseeix llargs braços que li arriven fins al terra ,i en ells unes brutes i corroides mans plenes de berrugues .ña part inferior del seu cos és la més sorprenent ,perqué es forma de unes petites i curtes cames i uns peus de 25 metres que a cada pas que dona provoca un terratremol,per aixó quasi sempre está quet en el seu refuji a l'Amazones .es xeperut lleig i horripilant .

ESCRIT PER :Bea Alabadí 1ºc nº1

Sandra Sanchis Giménez 1º ESO C dijo...

el meu monstre rigobert:
te una verruga a la cara te el nas molt llarg, te les mans amb els dits llargs y amb pel com els d´un hom llop; va vestit amb uns pantalons fins als peus trencats també porta una samarreta blanca amb forats per l´esquena y tambe porta unes sabates marrons brutes pel fang te de mascota un gat amb els ulls grocs com ell, amb les ungles de les potes molt llargues y es molt arisc

Anónimo dijo...

El meu monstre es gros i molt gran d'uns quatre metres d'alzada. Era de color verd amb una cua molt llarga de color groc. Esta cobert de pel molt molt aspre, amb unes ungles molt llargues i dures. La seua cara era molt lletjatenia una banya al front de mitj metre de llargaria,el monstre tenia quatre orelles i molts ulls, tenia tants ullas que podia veure a milions de kilometres de distancia. El monstre sempre estaba enfadat i mal humor, li encanta menjar la carn d'alguns animals, tenia a un lleó com a mascota i a vegades el sacava a pasejari al seu temps llibre li encantava visitar al seu germá petit.

Anónimo dijo...

El meu personatge Guarriqui es verd de tants mocs que no s´ha lleat. Te unes orelletes minuscules per on no pot sentir el que le estan diguent per que no se les a llavat mall.L´hi agrada fer moltes guarrades per aixo sempre esta brut. Va vestit amb un pijama amb dibuixets de porcs rebolcant-se
en els aiguamolls. Es el que mes l´agrada

Alejandra Caballer,3 1ºB

Anónimo dijo...

Té un cos descomunal, de mida com unes tres girafes de alt, té unes potes mès grosses que el tronc d'un abre gegant i deu pessar unes 5000 tones. Pareix un extraterrestre gegant però que no pareix que fora a fer mal a ningú, pareixia que volia fer-se amic de nosaltres. També té una trompa que l'hi ix del nas que li arriba al sòl i ès per on menja. És una bona criatura de companyia pero molt molt molt gran pel meu gust. En el seu cap hi havien pinxos afilats com agulles. Tenía el pèl més llarg que el riu Amazones. La seua boca era com la d'un ocell. Els seus dents eren com les muntanyes rocosses. Tenia dos corns com els del diable pero molt més grans.

Jorge López Marí 1C

Anónimo dijo...

El meu monstre Goliano:
El meu monstre Goliano, és un monstre blau y roig amb molt de pél, pareix un peluix.
Goliano, te una boca molt gran i uns ulls com a plats. No es molt bonic, pero sí un bon amic.
Este es el meu monstre Goliano.

Anónimo dijo...

El meu monstre es una mica especial .Totes les nits es senta a la meua cadira i per el mati es converteix en roba. Totes les nits s´apropa per a donarme les bones nits . A voltes em renyeix per le meues notes i unes altres es queixa de que l´habitacio no esta ordenada.Per els matins es va a treballar i sol tardar en arribar ,però a mi em dona lo mateix .. perque sempre es quixa de tot el que faig!

Maria Marco 1ºESO B

Anónimo dijo...

CECEKU:
Cecekú és el meu monstre, és alt ,ample d'esquena i de color blau cel.Té els peus d'una talla 143 i sempre porta guants de colors molt extravagants. Porta una camisa verda i uns patalons texans tallats i trencats per tot arreu. Per últim, té un tatuatge al bessó on hi té escrit un conjur molt perillós en una llengua extranya.

MIRIAM BLAY 1º ESO D

Anónimo dijo...

LA BRUIXA AMB CADIRA DE RODES:
Té l'esquena encorbada i esta molt arrugada, la cara plena de berrugues, que pareixen cigrons. I el pèl ple de canes. Supose que la seua estatura sera metre i poc menys de mig .Una veu molt melosa i rara al mateix temps. Porta un vestit llarg i de colors foscos, i damunt, com porta cadira de rodes no se li veuen les cames, tampoc se si tindrà. Sempre porta un gorro puntiagut.
¡SEMPRE EM PERSEGUIX!

MªAmparo Lozano Ribes nº13 1ºB

Anónimo dijo...

El meu mostre és un alienígena. És molt alt. Té un cap molt menut comparat amb el seu cos. Té els ulls en els colces, el nas en mitj la cara, les orelles en els peus, la boca en la panxa i les mans damunt del cap. El seu cos és molt bavós i gros.

Vega Almenar dijo...

Acababa d'arribar. Pensaba que el pitjor ya hauria passat. Quan la vaig veure allà damunt, la criatura no era molt voluminossa però les seues taques de sang i venen la delataven. Es tractaba d'una espècie unica al món. Asoles hi havia un exemplar. El seu color, aroma i el preu que pagaven per ell hem va tentar a agafar-lo però com que sabia les conseqüencies, no hem vaig arriscar. Es tractava d'una granota a simple vista.Inofensiva, petita, am uns colors graciosos, que si mirabes molt fixament, els veuries per sempre.Tenia l'olor mes agradable del món. Era un aroma amb tranquilitat, amb felicitat. Eren uns olors que et quedaves merabellat. Poseia dues llengues: una normal i altra amb veneno que podia matar a 1.000 persones aquesta cifra em feia tremolar de por però els entrenaments i la dedicació que havia tingut per a pujar al cim, eren millors del que me pensava.

Anónimo dijo...

Wakimovi:
Wakimovi es un mostre de color verd amb un unic ull,te el cap cuadrat y a la boca le pot caber una pantalla d'ordinador,medix aproximadament 4 metres y a les seues mans pot transportar a 50 persones.Es molt veloç y cuidados,
no esningun monstre malvatni res d'aixo,es molt bo i amable es un amic perfecte per a jugar amb ell,y lo bo que te Wakimovi es ke pot ser com tu vuiges.
Paula López 1ºC

Anónimo dijo...

Uns dels monstres que yo conec es el vampir.Té la Cara molt pálida, es poguera dir que la té blanca. També té uns ulls aterradors molts grans.I la seua característica fonamental son els seus colmills llargs per els cuals chupen la sang de la cual s´alimenten.De normal mordeixen en el coll, o també en la monica. I si chupen hasta l´ultima gota de sang, la pressa també es convirteix en vampir. Dormen en atauds per el dia i eixen a atacar per la nit. No poden ver la llunm del sol perque es derriteixen en pols. l seua roba es la mateixa que la nostra per a camuflarse. Per a pretegirte d´un vampir el que tencs que fer es portar a má o colgada en le coll una ristra d´ajos, tembé es pot colgar una cruz de fusta. Els vampirs asols es poguen morir clavant´le en el cor una estaca de fusta.Altra de les seues caracteristiques es que poguen convertirse en murcielags.

Lydia Molina 1ºeso C

Anónimo dijo...

El meu monstre és un ogre. La seva pell és verda, no te orelles, sino dues espècies d'antenes. Quasi tot ell és gros, i té la cara redona. Sempre porta uns pantalons curts marrons i una samarreta blanca bruta amb un xalec marró de tirants damunt. Endivines qui és ?


Noelia Collado Gisbert 1ºESOC nº5